Home / Tina Mertik

 

Z otroci in raziskovanjem alternativnih pedagogik sem se srečala kot študentka Filozofske fakultete,  Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo, kjer sem podrobneje raziskovala in v praksi izvajala otrokovo aktivno participacijo v vrtčevskem vsakdanu. Želja po odkrivanju otrokovih potencialov in zaupanje v kompetentnega otroka sta me vodila v nadaljnje izobraževanje na področju predšolske vzgoje. Tukaj sem se srečala s pedagogiko montessori, ki me je popolnoma prevzela.

Verjamem v otroka kot bitje, ki ni v nastajanju, temveč je aktiven soustvarjalec naših svetov. Naša naloga je, da mu to omogočimo. Verjamem v srečne in nasmejane otroke, polne radovednosti in hrepenenja po novih izkušnjah in praksah. Otroke, od katerih se lahko veliko naučimo.
Pri svojem pedagoškem delu pri otrocih odkrivam in negujem njihove potenciale  ter jim z vso srčnostjo preIMG_0997dajam znanje in vzgojo.
Poleg pedagoškega dela obožujem otroško leposlovje ter se tu in tam ob pripovedovanju družim s pravljičnimi junaki. Le kje me boste srečali …
 

Contact Information

  • Position Title: pomočnica vzgojiteljice 3–6 let v angleškem jeziku