Home / Zasebni vrtec / Prostori in okolica

 

Vrtec Akademija Montessori, se nahaja na Tesovnikovi ulici 27a v Ljubljani. Prostori so sodobno, estetsko in funkcionalno urejeni.

Igralnice so velike in svetle in dajejo občutek odprtosti. Vse je prilagojeno otroku, saj je hiša otrok otrokov dom. Otrok ima vse na dosegu in s tem dobi občutek, da je to njegov svet v katerem je lahko svoboden in samostojno izbira.

Igralnica je razdeljena na več osnovnih področij, ki se razlikujejo glede na otrokovo starost:

  • vsakdanje življenje;
  • zaznavanje;
  • jezik;
  • matematika;
  • znanost (zgodovina, geografija, biologija, fizika);
  • umetnost (likovno in glasbeno izražanje);
  • motorika.

Igralnica v pritličju ima zunanjo teraso, ki otrokom omogoča neposredno povezanost z naravo. Otrokom je na voljo večnamenski prostor za gibalno vzgojo, dramsko igro, predavanja za starše in prireditve.

Vrtec ima urejeno manjšo knjižnico, v katero lahko prihajajo otroci in odrasli po dogovoru s knjižničarko Natašo. Večina knjig je namenjenih otrokom. Razvrščene so tako, da jih otroci lahko samostojno dosežejo. Poleg knjig s pravljicami, zgodbami in pesmicami, so v njej še knjige o živalih, dinozavrih, dojenčkih, ter knjige s trdimi platnicami za najmlajše. Enkrat tedensko se otroci zberejo pri pravljičnih uricah, ki jih popeljejo v čarobne vsebine zgodb in domišljije.

Vrtec ima lastno kuhinjo, ki deluje v skladu z zdravstveno higienskim režimom in izvajanjem HACCP sistema, ki ga nadzoruje Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije.

Okolica vrtca je mirna in ponuja različne možnosti raziskovanja. Otroci imajo vsakdanjo možnost uporabe skirojev, koles in poganjalcev. Vsakodnevno krepijo svojo grobo motoriko na igralih (toboganih, gugalnicah, plezalih in se igrajo v peskovniku). Obdelujejo 6 manjših vrtičkov, kjer gojimo različno sadje in zelenjavo. Tedensko pa se podajo na sprehod po bližnji okolici, kjer spoznavajo konje (na Hipodromu Stožice) in obrežje reke Save. Raziskujejo polja, travnike in poti v naši bližini. V poletnih mesecih pa se najstarejši radi udeležijo plavalnega tečaja na kopališču laguna v okviru Plavalne šole Aqua.